Hel!O mY DarLing!

Selasa, 19 Julai 2016

Surat Cinta Untuk Di Sana

Alohaaa....lama gila x post n3 dekat sini.... korang kena tunggu kejap....sebulan lagi maybe saya aktif balik dekat blog....

Ada n3 novel yang saya nak post.... mungkin bakal jd novel kedua sy.... (Cinta Price Tag & Isteri Milik Aku masuk stor kejap)

Cerita yg simple....

------------------

kisah Betty. Si Janda? ibu tunggal? ada anak tapi tak berbapa? yang status menjadi tanda tanya org... Pemilik Flownara nursery.

Darien si mamat yg  penuh dengan rahsia tapi bertemu Betty yang pakar mengorek rahsia... ahaks!

dan Nara si kecil yang gila menari dan menyanyi lagu kpop... Animal lover... dan 'penanam bunga' yang berjaya!

Betty -  "Darien tu BAPAK AYAM!"

Darien - "Betty si chatterbox!"

Rahsia yang Darien usung rupanya x beri kesan pada Betty sebab Betty dah lama bersedia.

'I pegang pada amanah.' itu kata Betty.

Tapi

'Langkah mayat I dulu!' Hak milik selamanya akan jadi hak milik! itu yang Betty pegang!

-----------------

Darien - 'Tak boleh cara elok, cara jahat pun I sanggup guna!'

Dia terdesak!

Tapi Betty suka main muslihat. Kata Betty 'Psikologi kena kick!'

'I sanggup bayar berapa saja you nak!" Tawaran akhir dia berikan.

malangnya jawapan Betty tak seperti dia harapkan.

'Kalau you boleh lompat cecah langit baru I bagi apa you nak.'

Mustahil kan nak buat?

Bagi Betty.... Dia bukan jahat dan tamak. Tapi apa yang Darien mintak bukan benda murah.

'I tak tahu apa yang kurang dengan tawaran I ' Darien merengus.

Betty tersenyum.

'Ikhlas, Darien. Itu yang kurang.'

.....................

Boleh teka tak jalan cerita? ahahaha...

Tajuk? Saya x tahu lagi.

Madam Fleksibel?

Dear My Husband?

Nanti lepas mula post n3 sy buat undian okey...tajuk mana yg korang suka antara dua tu.....



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Baca sUdah, benCi, gEraM, sUka pUn sUdah. CeRajiNkaN TanGan, MeNgOmeN siKit :)