Hel!O mY DarLing!

Khamis, 22 Ogos 2013

Merepek Meraban Bersama Cempaka Rembulan : SAD STORY



Assalamualaikum darling2 ku sayang...

            Sengaja nak merepek meraban bersama korang... Nak brkongsi ‘kedukaan’ hati.. (ayat x menahan)... Saya kena ‘bercuti’ dari menaip untuk ‘masa yg sy sndiri x tahu.. Puncanya My netbook mengalami ‘kekejangan’ yang sy belum tahu tahap keparahannya.

            Dulu lappy..Yg itu x keluar2 dari ‘sepital’ pasal ‘ubat’ dia sukar untuk dijumpai. Nak kena tempah dulu. Netbook yang selama ini x d’pandang terus menjadi tumpuan. Dan sekarang...dia pun meragam jugak!  

            Korang bayangkan, tengah sesedap menaip MPWUMM? Tetiba sahaja netbook tu bunyi macam enjin motobot yg tertelan lumpur. Sangat tak ohsem!

            Sudah lah tu, sikit lagi sahaja novel MPWUMM? Akan menemui titik penamat. Sekarang ni x tahu bila plak nak boleh smbung. Dugaan2....

            Nak jadi cerita, saya jarang benor save dlm pndrf...slalunya save dlm netbook je. Tapi semalam teringin nak save. Dalam seminit lepas tu, terus dia ‘terbatuk’.. Fuhhh... Kalau tidak.. x tahulah...  

            Ini bertapak dekat CBC... mujurlah CBC ni caj dia murah... Sejam baru satu hinget! Lepas ini rasanya jadi pelangan setialah selagi netbook tu tak ‘kebah’ dari demam dia.

            Igt lpas ini x nak dah beli kturunan lappy2 ni... Beli computer besar gabak ni rasanya lagi tahan. Aihhh... panas2... (sabar wahai cempaka rembulan, ini dugaan...Smile...)


            Tapi n3 akan ttp brjalan sperti biasa...sy post dulu yg mana ada. Tapi yg x beredit lah...kalau ayat berpusing laksana puting-beliung berlawan dengan garuda, korang terpaksalah menahan ‘sakit dimata’... x apa ke?? Haha... papai...muahhhh...(kesat segala macam ‘kekotoran’ yang bakal keluar diwajah) 

6 ulasan:

  1. sabar cempaka..dugaan..moga2 usaha anda mndpat balasan setimpal..

    saya ttp sbr tunggu entry baru cmpaka

    BalasPadam
  2. di malam yang sepi pak mat jual topi22 Ogos 2013 8:55 PTG

    dalam pada tengah berkerut2 kening nak tau apa yang sedih benor citenye, ketawa terus terlepas bila baca -- netbook tu bunyi macam enjin motobot yg tertelan lumpur. kahkahkahkahkah. sewel betui. rasa nak cepuk je! (-_-'')

    BalasPadam
  3. Beli la pc skrg ada offer...hehe

    BalasPadam
  4. Cempaka Rembulan.. sabar. Simpan backup dalam external hardisk setiap kali siap. Tak dapatlah nak baca sambungan Kalau Sudah Berkenan ya. Mmmmm windunya..

    BalasPadam

Baca sUdah, benCi, gEraM, sUka pUn sUdah. CeRajiNkaN TanGan, MeNgOmeN siKit :)